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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Roraima.
Data corrente:  18/05/2018
Data da última atualização:  19/06/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  MAYER, M. M.; ALCOFORADO, A. T. W.; PEDROZO, C. A.; FERREIRA, I. I. A.
Afiliação:  CASSIA ANGELA PEDROZO, CPAF-Roraima.
Título:  Aspectos de frutos e sementes de cedro doce em uma população nativa de Normandia - RR.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  In: SEMANA NACIONAL DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA NO ESTADO DE RORAIMA, SNCT-RR , 12., 2017, Boa Vista. Boletim de Resumos... Boa Vista, RR: UERR/NUPECEM/LABTEMA, 2017.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Pochota fendleri.
Thesagro:  Biometria; Madeira.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/178766/1/boletim-snct-2017-corrigido-06-06.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Roraima (CPAF-RR)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAF-RR15682 - 1UPCAA - PPS2018.025S2018.025
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  21/10/2014
Data da última atualização:  15/02/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  NORDI, E. C. P.; COSTA, R. L. D.; DAVID, C. M. G.; PARREN, G. A. E.; FREITAS, A. C. B.; LAMEIRINHA, L. P.; KATITKI, L. M.; BUENO, M. S.; QUIRINO, C. R.; GAMA, P. E.; BIZZO, H. R.; CHAGAS, A. C. de S.
Afiliação:  INSTITUTO DE ZOOTECNIA, NOVA ODESSA; INSTITUTO DE ZOOTECNIA, NOVA ODESSA; INSTITUTO DE ZOOTECNIA, NOVA ODESSA; INSTITUTO DE ZOOTECNIA, NOVA ODESSA; INSTITUTO DE ZOOTECNIA, NOVA ODESSA; INSTITUTO DE ZOOTECNIA, NOVA ODESSA; INSTITUTO DE ZOOTECNIA, NOVA ODESSA; INSTITUTO DE ZOOTECNIA, NOVA ODESSA; UENF; PAOLA ERVATTI GAMA, CTAA; HUMBERTO RIBEIRO BIZZO, CTAA; ANA CAROLINA DE SOUZA CHAGAS, CPPSE.
Título:  Supplementation of moist and dehydrated citrus pulp in the diets of sheep artificially and naturally infected with gastrointestinal nematodes on the parasitological parameters and performance.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Veterinary Parasitology, v. 205, p.532-539, 2014.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The inclusion of industrial byproducts such as citrus pulp in the composition of animal diets has been widely recommended due to sustainability aspects and their high level of carbohydrates. Limonene is found in citrus pulp and has been described elsewhere as a major compound of citrus essential oils with excellent anthelmintic activity. The objective of this study was to evaluate the parasitological parameters of lambs artificially infected (Experiment 1) with Haemonchus contortus and naturally infected (Experiment 2) by gastrointestinal nematodes, fed diets with dehydrated citrus pulp or silage of moist orange pulp. Both experiments had three treatments (C: control, DP: diet + dehydrated citrus pulp, and MP: diet + silage of moist orange pulp). The diets were isoproteic (11% crude protein) and the concentrate was corrected every 14 days according to animal weight. Parasitological parameters were evaluated for both experiments each 14 days (body weight, body condition; fecal egg counts-FEC, egg hatch assay-EHA, coproculture, and packed cell volume-PCV). Analysis of variance (GLM of the SAS software) was performed with repeated measures in time, and the means were compared by the Tukey test. Gas chromatography with mass spectrometry was used to detect constituents of dry or moist citrus pulp. Dehydrated citrus pulp had 0.02% essential oil (major compounds were 85.9% limonene and 7.6% valencene). Moist orange pulp contained 1.5% essential oil (major compounds were 65.5% limon... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Dieta de ovinos; Industrial residue; Infecção por nematóide; Polpa cítrica úmida; Polpa desidratada.
Thesagro:  Haemonchus Contortus.
Thesaurus NAL:  limonene; orange pulp; sheep.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE22628 - 1UPCAP - DDPROCI-2014.00073NOR2014.00073
CTAA12510 - 1UPCAP - PP2014/1692014.00169
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